Care sunt materialele comune de turnare prin injecție din plastic?

- 2024-06-28-

Injectie plasticamaterialele de turnare se referă la materiile prime din plastic utilizate în procesul de turnare prin injecție. Ele pot fi împărțite în principal în două categorii: materiale termoplastice și materiale plastice termorigide.

1. Polietilenă (PE): PE este un material termoplastic de turnare prin injecție. Are o rezistență excelentă la căldură, rezistență la coroziune chimică și proprietăți mecanice, așa că este adesea folosit în producția de folii de ambalare din plastic, pungi, sticle etc.

2. Polipropilenă (PP): PP este, de asemenea, un material termoplastic de turnare prin injecție. Datorită rezistenței sale mecanice bune, rezistenței la uzură și rezistenței chimice, este utilizat pe scară largă în producția de automobile, containere din plastic și industriile de electrocasnice.

3. Clorura de polivinil (PVC): PVC-ul are o izolare electrică bună, rezistență la intemperii și rezistență la solvenți și este de obicei utilizat la fabricarea materialelor de construcție, fire și cabluri și conducte de apă.

4. Polistiren (PS): PS este utilizat pe scară largă la fabricarea paharelor din plastic, jucăriilor și materialelor izolante datorită transparenței sale ridicate, rezistenței mecanice și proprietăților de izolare electrică.

5. Policarbonat (PC): PC-ul este adesea folosit în producția de ochelari și piese de automobile datorită rezistenței sale ridicate, rigidității ridicate și rezistenței excelente la căldură.

6. Poliamidă (PA): PA are proprietăți mecanice bune, rezistență la uzură și rezistență la solvenți, așa că este adesea folosit la fabricarea angrenajelor, rulmenților și a altor piese.

7. Poliuretan (PU): PU este un termorezistentinjectie plasticamaterial de turnare. Datorită rezistenței sale la uzură, rezistenței la ulei și rezistenței la solvenți, este adesea folosit la fabricarea sistemelor de suspensie și a etanșărilor pentru vehicule.

8. Polietersulfonă (PES): PES este un material termoplastic de turnare prin injecție de înaltă performanță, cu o rezistență excelentă la temperatură, proprietăți mecanice și proprietăți de izolare. Este adesea folosit în fabricarea de dispozitive medicale și dispozitive electronice.

9. Tereftalat de polietilenă (PET): PET-ul este adesea folosit în producția de sticle și fibre pentru ambalarea alimentelor datorită transparenței bune, rezistenței și rezistenței la căldură.

10. Politetrafluoretilenă (PTFE): PTFE este utilizat pe scară largă la fabricarea de tigăi antiaderenți, garnituri de etanșare și alte produse datorită rezistenței sale excelente la căldură, rezistenței la coroziune și proprietăților de izolare electrică.