1.Ce este ștanțarea cu matriță progresivă?
Ștanțarea cu matriță progresivă Youlin® este un proces de formare a metalului, constă din mai multe stații de lucru individuale, fiecare dintre ele efectuând una sau mai multe operații diferite asupra piesei. În ștanțarea cu matriță progresivă, o bandă de oțel este formată într-o piesă finită în mai multe operații. Piesa este transportată din stație în stație de banda de stoc și este tăiată din bandă în operația finală.
Decizia de a produce o piesă în matriță progresivă sau matriță de transfer depinde de dimensiunea, complexitatea și volumul producției. Ștanțarea cu matriță progresivă Youlin® este utilizată pentru a produce un număr mare de piese și pentru a menține costurile cât mai mici posibil. Trebuie îndeplinite cele mai înalte cerințe în materie de precizie și durabilitate.
2.Beneficiile matriței progresive
În comparație cu alte metode de fabricație, ștanțarea progresivă cu matriță Youlin® oferă numeroase beneficii, cum ar fi:
3.Progressive Die Ștanțare Materiale și Aplicații
Procesul de ștanțare progresivă cu matriță este potrivit pentru utilizarea cu o gamă largă de materiale, cum ar fi:
✔Aluminiu
✔Oțel cu conținut scăzut și ridicat de carbon
✔Alamă
✔Cupru
✔Metale acoperite
✔Oțel inoxidabil
✔ Aliaje de nichel
Oferim ștanțare de ecartament ușor până la greu pentru componente cu grosimea cuprinsă între 0,005 și 0,5 inchi. Echipa noastră este echipată pentru a gestiona proiecte de ștanțare progresivă a matrițelor de aproape orice dimensiune.
Datorită capacităților complexe și gamei de materiale oferite de ștanțarea cu matriță progresivă, multe industrii au găsit procesul ideal pentru a facilita producția mari de piese mici cu toleranțe exigente. Unele dintre aceste industrii includ:
✔Aerospațial ✔Automobile ✔Medical ✔Militare ✔Iluminare
4. Întrebări frecvente
Î: Care este diferența dintre ștanțarea cu matriță progresivă și ștanțarea matriței de transfer?
R: În ciuda faptului că atât matrițele de transfer, cât și matrițele progresive pot fi utilizate pentru a obține piese presate de orice dimensiune, matrițele de transfer sunt în general considerate mai potrivite pentru producerea de piese mari, iar matrițele progresive sunt considerate mai potrivite pentru producerea de seturi de componente mai mici.
Î: Care este diferența dintre matrița compusă și matrița progresivă?
R: Ștanțarea cu matriță compusă este utilizată pentru a face piese plate simple, cum ar fi șaibe. O bandă de metal este alimentată prin matrița compusă, dar spre deosebire de ștanțarea progresivă sau de transfer, sculele de ștanțare compuse efectuează mai multe tăieturi, perforații și îndoiri într-o singură cursă, mai degrabă decât curse multiple.
Î: Cum funcționează o matriță progresivă?
R: Matrița de ștanțare progresivă este plasată într-o presă de ștanțare alternativă. Pe măsură ce presa se mișcă în sus, matrița de sus se mișcă odată cu ea, ceea ce permite materialului să se alimenteze. Când presa se mișcă în jos, matrița se închide și efectuează operația de ștanțare. La fiecare cursă a presei, o piesă finalizată este îndepărtată din matriță.